+31(0)45 - 542 55 11

Bel ons voor advies

LinkedIn

 

Regeling Werktijdverkorting stopgezet!

Wolting & Versteegh > Kantoornieuws  > Regeling Werktijdverkorting stopgezet!

Regeling Werktijdverkorting stopgezet!

Beste allemaal,

Maandag en dinsdag waren wij bezig met het inventariseren van waar we aan de slag moesten met de regeling werktijdverkorting (WTV) en eventueel uitstel van betaling van belastingen. Twee dagen lang probeerden we op een overbelaste website van de Rijksoverheid de aanvragen voor WTV in te dienen … dinsdagavond werden we door de realiteit ingehaald en bleek de regeling WTV te zijn stop gezet.

In plaats van de WTV is er nu de maatregel Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Wat houdt deze nieuwe regeling in?

  • Werkgevers kunnen een aanvraag indienen voor een substantiële tegemoetkoming in de loonkosten en hiervoor van UWV een voorschot ontvangen.
  • Hiermee kunnen zij werknemers met een vast én met een flexibel contract gewoon doorbetalen.
  • De tegemoetkoming kan in ieder geval voor 3 maanden aangevraagd worden, met de mogelijkheid tot verlenging (eventueel onder andere voorwaarden) met nog eens 3 maanden.

De hoogte van de tegemoetkoming in de loonkosten is afhankelijk van de terugval in omzet, maar bedraagt maximaal 90% van de loonsom. Op basis van uw aanvraag zal UWV een voorschot verstrekken ter hoogte van 80% van de verwachte tegemoetkoming. Achteraf wordt vastgesteld wat de werkelijke daling in de omzet is geweest. 


U kunt deze aanvraag nog niet (laten) indienen. Het kabinet is momenteel in overleg met het UWV over de uitvoering van deze regeling. De periode waarover u tegemoetkoming kunt krijgen, hangt niet af van het moment waarop u de vraag kunt (laten) indienen. Omzetverlies vanaf 1 maart komt in aanmerking voor tegemoetkoming.

Dit is de informatie voor zover deze nu bekend is. Uiteraard houden wij u op de hoogte van de veranderingen. Met vragen kunt u zich melden bij Rick Camps, Petra Pieters of Hans Wolting via 045-5425511.

Wij wensen u allen veel sterkte en we hopen dat u gezond blijft!