+31(0)45 - 542 55 11

Bel ons voor advies

LinkedIn

 

Phishing e-mails KvK

Wolting & Versteegh > Algemeen  > Phishing e-mails KvK

Phishing e-mails KvK

Phishing is een vorm van digitale oplichting, waarbij fraudeurs inloggegevens, creditcardinformatie, pincodes of andere persoonlijke informatie proberen te stelen. Dat hengelen naar informatie gaat vaak via e-mail, maar gebeurt ook telefonisch, met brieven en sms’jes.

Momenteel gaan er e-mails rond die afkomstig lijken van KVK, waarin de afzender vraagt om een digitale KVK-sleutel aan te vragen door op een link te klikken. Klik niet op deze link. Dat geldt ook voor een "belangrijk bericht" waarin gevraagd wordt om een QR-code te scannen. Doe dat niet. Stuur de ontvangen mail door naar phishingbericht@kvk.nl.

Dagelijks krijgt de KvK een groot aantal (mogelijk) valse e-mails doorgestuurd naar dit mailadres. Daardoor zullen ze uw bericht niet persoonlijk beantwoorden. Ze bekijken alle meldingen en waar dat nodig, laten ze nepwebsites waar de mails naar verwijzen uit de lucht halen.

Sinds half november 2022 verschijnen ook phishingberichten per e-mail van verschillende Nederlandse nep-banken met titel ‘Kamer van Koophandel: UBO-gegevens’, waarin gevraagd om snel de UBO kenbaar te maken en de geregistreerde UBO-gegevens bij KVK te controleren. Reageer hier niet op!

Actuele phishingmails die op dit moment uit naam van KVK worden verstuurd, vindt u hier: https://www.kvk.nl/service-en-contact/e-mail-van-kvk/