+31(0)45 - 542 55 11

Bel ons voor advies

LinkedIn

 

Coronavirus

Wolting & Versteegh > Kantoornieuws  > Coronavirus

Coronavirus

Na de forse maatregelen die zondag 15 maart zijn aangekondigd door onze regering lopen veel ondernemingen tegen vragen aan over hoe het verder moet en hoe ze de impact van het coronavirus zoveel mogelijk kunnen beperken voor hun organisatie.

De overheid heeft diverse maatregelen getroffen om bedrijven te ondersteunen bij financiële gevolgen door het coronavirus, zoals: 

  1. Werktijdverkorting
  2. Verzachtende fiscale maatregelen
  3. Verruiming Borgstelling MKB-kredieten
  4. Bijstand voor zelfstandigen

Voor wat betreft werktijdverkorting geldt het volgende: verwacht u door het coronavirus minimaal twee weken ten minste 20% minder werk te hebben, dan is het mogelijk om werktijdverkorting aan te vragen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De medewerkers blijven dan in dienst, maar ontvangen voor het aantal uren dat er tijdelijk geen werk is, een WW-uitkering. Let op: dit geldt enkel voor de medewerkers waarvoor u het loon moet doorbetalen en dus niet voor oproepkrachten met een nulurencontract, uitzendkrachten of zzp’ers. Als u aan de voorwaarden voldoet, dan wordt een vergunning van zes weken verleend. Deze kan door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verlengd worden tot maximaal 24 weken. 

Werktijdverkorting kan niet met terugwerkende kracht aangevraagd worden, dus meldt u zo spoedig mogelijk als het vermoeden bestaat dat er sprake zal zijn van minimaal 20% minder werk voor uw medewerkers.

Over deze mogelijkheden en overige maatregelen willen wij u graag informeren zodat wij u zo goed mogelijk kunnen helpen. Neem contact met ons op via info@wolting.nl of bel ons op 045-5425511 en vraag naar Rick Camps, Petra Pieters of Hans Wolting.