+31(0)45 - 542 55 11

Bel ons voor advies

LinkedIn

 

Aanbod vaste urenomvang oproepkrachten

Wolting & Versteegh > Kantoornieuws  > Aanbod vaste urenomvang oproepkrachten

Aanbod vaste urenomvang oproepkrachten

U bent verplicht om uw oproepkracht iedere twaalf maanden een aanbod te doen voor een vaste urenomvang. En wel voor het gemiddeld aantal uren dat in de twaalf maanden daarvóór is gewerkt.

Deze regel is er om oproepkrachten die al lange tijd ergens werken, eerder vaste uren te laten hebben.

Doet u het jaarlijkse vaste urenaanbod niet, dan kan dat een belangrijk financieel gevolg hebben. Uw oproepkracht heeft dan namelijk recht op loon, voor alle uren waarvoor u hem/haar het aanbod had moeten doen.

Voorbeeld: er werkt iemand bij u op oproepbasis, die in zijn/haar eerste twaalf maanden gemiddeld veertig uur per maand heeft gewerkt. In zijn/haar tweede jaar wordt hi/zijj gemiddeld nog maar tien uur per maand opgeroepen. Maar u was vergeten om na die eerste twaalf maanden het vaste urenaanbod te doen. Bij uw oproepkracht ontstaat dan recht op een nabetaling van dertig uur per maand. Die claim kan vele jaren opstapelen.

Dat dit in de praktijk ook echt zo uitpakt, blijkt uit een rechterlijke uitspraak die eind augustus is gepubliceerd.

Wilt u weten hoe u rechtsgeldig het jaarlijkse urenaanbod kunt doen? Neem contact op met onze collega's van de loonadministratie via 045-5425511 of loonadministratie@wolting.nl

Voor bovengenomende uitspraak zie: Rechtbank Noord-Holland 31-08-2023 (ECLI:NL:RBNHO:2023:8623); en zie: artikel 7:628a lid 5 Burgerlijk Wetboek voor details.